slider-kindermassage

Niks moeten, ontspannen mag.

Kindermassage

Veel kinderen ‘moeten’ de hele week van alles: naar school, sporten, naar muziekles, huiswerk maken. Ze denken de hele dag na. Hoe fijn is het dan om even helemaal nergens aan te hoeven denken? Net als bij volwassenen staat ontspanning in mijn kindermassages centraal. Met een rustiger gevoel gaat jouw kind naar huis, klaar voor een nieuwe dag! Voor kinderen die wat extra aandacht kunnen gebruiken, heb ik speciale massages, zoals ADHD-, HSP- en Voetmassages.

Welke technieken gebruik ik?

HSP kindermassage praktijk Utrecht

ADHD Massage

Kinderen met ADHD zijn vaak (erg) druk in hun hoofd. Een massage kan ADHD zeker niet verhelpen, maar het zorgt wél voor tijdelijke ontspanning van lichaam en geest. In Amerika zijn de effecten van massage op kinderen en jongeren met ADHD onderzocht. Ouders en leerkrachten merkten dat de kinderen minder hyperactief waren en zich beter konden concentreren. 

Maak een afspraak 

HSP Massage

Hoog sensitieve kinderen beleven indrukken intenser en nauwkeuriger dan iemand die minder (hoog) gevoelig is. Een HSP massage kan kinderen helpen om beter met deze gevoeligheid om te gaan. Ik gebruik speciale technieken om HSP kinderen van top tot teen tot rust te laten komen. De positieve effecten van een HSP massage kunnen zijn dat jouw kind:
 
Effecten van een hoog sensitieve massage zijn:
• Minder (snel) overprikkeld is
• Meer ontspannen is
• Beter in fysieke, mentale en emotionele balans is
• Een groter zelfbewustzijn heeft
• Steviger met twee benen op de grond staat

Maak een afspraak 

Voetmassage

Je voeten zijn zoveel meer dan alleen je ‘dragers’ om op te staan. Je loopt, springt en huppelt ermee en daarnaast zitten er onder je voeten allerlei punten die in verbinding staan met de rest van je lichaam, organen, botten en spieren. Door die punten met een voetmassage te stimuleren, gaat de energie stromen en kun je gedachtes in je hoofd loslaten. Hierdoor haal ik kinderen letterlijk uit hun hoofd en zet ze weer met beide benen op de grond.

Maak een afspraak 

Na een ontspannende massage klaar voor een nieuwe dag!

Braingym Utrecht kinderen volwassenen

Brain Gym

Tijdens een BrainGym sessie leer ik kinderen hoe zij hun logische linkerhersenhelft laten samenwerken met hun creatieve rechterhersenhelft. De 26 BrainGym oefeningen die ik toepas, verbeteren de leercapaciteit van jouw kind omdat ze helpen informatie beter te verwerken. Daardoor heeft BrainGym een positief effect op leren en presteren én de oefeningen zijn ook nog eens heel leuk om te doen! Dit geldt overigens niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen.

Maak een afspraak 

Edelstenen, mineralen & edelstedentherapie

Steeds meer mensen ontdekken dat edelstenen een heel goed hulpmiddel zijn om klachten of problemen te verminderen of te verzachten. Dit geldt ook voor kinderen. Samen met jouw kind zoek ik uit welke edelsteen goed ‘voelt’. Welke edelsteen vindt jouw zoon of dochter het mooiste of spreekt het meeste aan? De juiste steen werkt op het gevoel en helpt kinderen om zich dat (goede) gevoel te herinneren.

Maak een afspraak 

Kindermassage op school of op de BSO

Hoe ga je fysiek respectvol met elkaar om? Respectvol aanraken is een belangrijk thema om het met kinderen over te hebben. In Zweden zegt men ook wel: kinderen die elkaar masseren, ontwikkelen respect voor elkaar. Ik geef cursussen en massageworkshops om kinderen te leren elkaar respectvol aan te raken. Ik leer ze hoe ze – over hun kleding heen – elkaars rug en armen kunnen masseren én hoe ze kunnen zeggen dat iets niet prettig voelt en wat dan een gewenst alternatief is.

Maak een afspraak 
Stel een vraag
STUUR
Contact

Met Zonder Handen
Ella Verhagen                    
06 - 53 53 78 20
ellaverhagen@gmail.com 

Blauwkapelseweg 31A BIS 
3572 KB Utrecht