slider-kindermassage

Niks moeten, ontspannen mag.

Kindermassage Therapie

 Wil je graag dat je kind meer zelfvertrouwen krijgt en  zijn kwaliteiten leert ontdekken? Dat je kind keuzes kan maken en bewuster omgaat met eigen en andermans grenzen? Dat het zijn gevoelens kan uiten?

 Als Kindermassage therapeut richt ik me op de wereld van het kind met passende massages in combinatie met spel, ontspannings- en ademhalingsoefeningen, beweging, yoga, verhalen, meditatie, braingym, bloesemtherapie, aromatherapie, familieopstellingen of mindfulness.
In een aantal sessies krijgt een kind met deze technieken meer inzicht in zichzelf en in de manier waarop hij met zijn gevoelens, vragen of klachten omgaat.  Vanzelfsprekend werk ik in samenspraak met de ouders!

Kindermassagetherapie is geschikt voor kinderen en jongeren die niet lekker in hun vel zitten. Ook als ze moeite hebben in de omgang met andere kinderen, pesten of gepest worden kan Kindermassagetherapie helpen. 

Naar de Workshops!

HSP kindermassage praktijk Utrecht

ADHD Massage

Kinderen met ADHD zijn vaak (erg) druk in hun hoofd. Een massage kan ADHD zeker niet verhelpen, maar het zorgt wél voor tijdelijke ontspanning van lichaam en geest. In Amerika zijn de effecten van massage op kinderen en jongeren met ADHD onderzocht. Ouders en leerkrachten merkten dat de kinderen minder hyperactief waren en zich beter konden concentreren. 

Maak een afspraak 

HSP Massage

Hoog sensitieve kinderen beleven indrukken intenser en nauwkeuriger dan iemand die minder (hoog) gevoelig is. Een HSP massage kan kinderen helpen om beter met deze gevoeligheid om te gaan. Ik gebruik speciale technieken om HSP kinderen van top tot teen tot rust te laten komen. De positieve effecten van een HSP massage kunnen zijn dat jouw kind beter met prikkels kan omgaan.

Maak een afspraak 

Aandacht voor voeten

Je voeten zijn zoveel meer dan alleen je ‘dragers’ om op te staan. Je loopt, springt en huppelt ermee. Door je voeten te verwennen met een voetbadje, oefeningen en een massage, kun je gedachtes uit je hoofd loslaten. Ik haal kinderen letterlijk uit hun hoofd en zet ze weer met beide benen op de grond. Deze behandeling is fantastisch om samen met een ouder te beleven. Het werkt namelijk ook bij volwassenen!

Maak een afspraak 

Na een ontspannende massage klaar voor een nieuwe dag!

Braingym Utrecht kinderen volwassenen

Brain Gym

Tijdens een BrainGym sessie leer ik kinderen hoe zij hun logische linkerhersenhelft laten samenwerken met hun creatieve rechterhersenhelft. De 26 BrainGym oefeningen die ik toepas, verbeteren de leercapaciteit van jouw kind omdat ze helpen informatie beter te verwerken. Daardoor heeft BrainGym een positief effect op leren en presteren én de oefeningen zijn ook nog eens heel leuk om te doen! Dit geldt overigens niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen.

Maak een afspraak 

Edelstenen, mineralen & edelstedentherapie

Steeds meer mensen ontdekken dat edelstenen een heel goed hulpmiddel zijn om klachten of problemen te verminderen of te verzachten. Dit geldt ook voor kinderen. Samen met jouw kind zoek ik uit welke edelsteen goed ‘voelt’. Welke edelsteen vindt jouw zoon of dochter het mooiste of spreekt het meeste aan? De juiste steen werkt op het gevoel en helpt kinderen om zich dat (goede) gevoel te herinneren.

Maak een afspraak 

Mix lessen op school of  BSO

Respectvol aanraken is een belangrijk thema om het met kinderen over te hebben. In Zweden zegt men ook wel: kinderen die elkaar masseren, ontwikkelen respect voor elkaar. Ik geef mijn Mix workshops om kinderen zich bewust van hun lichaam te leren zijn en  hoe ze respectvol met elkaar om kunnen gaan. Ik leer ze hoe ze – over hun kleding heen – elkaars rug en armen kunnen masseren én hoe ze kunnen zeggen dat iets niet prettig voelt en wat dan een gewenst alternatief is.

Maak een afspraak 
Stel een vraag
Contact

Met Zonder Handen
Ella Verhagen                    
06 - 53 53 78 20
ellaverhagen@gmail.com 

Blauwkapelseweg 31A BIS 
3572 KB Utrecht